De bedste redningsveste til fisketuren

redningsvest guide

Del artikel

Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email
topimg

Redningsvest Guide

Det er ikke blot vigtigt at have en redningsvest med, når I tager på fisketur. Det er faktisk også lovpligtigt, at det er muligt at tilgå en redningsvest på turen. Om I har den på fra start til slut eller selv vurderer, hvornår den skal tages i brug, er op til jer – men muligheden for, at alle kan få en redningsvest på, og der er en til hele besætningen i de rette størrelser, er lovpligtig.

Hvis du har børn med på fisketuren, vil vi til enhver tid anbefale, at de har en redningsvest på, når de er oppe på dækket. På den måde kan de gå sikkert og fiske, uden I skal være bekymret for dem hele tiden. I denne guide vil vi anbefale en redningsvest til børn og baby.

Vi har set på, hvilke redningsveste I kan tage med på turen – uanset om I er voksne, unge eller børn, så skal der som sagt være en redningsvest, der passer netop jer. Heldigvis findes der rigtig mange smarte redningsveste i dag, hvorfor der helt sikkert også er en, der falder i jeres smag. Du kan nemlig finde redningsveste, som er selvoppustelige, og som derfor ikke er så uhandy, som de ældre modeller af redningsveste kan være.

Selvoppustelig redningsvest

Det kan være smart at vælge en selvoppustelig, billig redningsvest, hvis I skal på en længere fisketur. Mange fravælger nemlig at have redningsveste på, når de tager på sejltur, da mange føler, at man mister bevægeligheden og friheden, når man fanget i en stor, billig redningsvest. Men en selvoppustelig redningsvest er meget mindre end den traditionelle model, hvorfor du kan have den på hele tiden, uden den kommer til at være i vejen.

En selvoppustelig redningsvest fungerer således, at den puster sig op, når den kommer i kontakt med vand. Det betyder, at den først vil puste sig op, hvis du falder over bord. Den vil ikke puste sig op, hvis du eksempelvis får lidt vand på den, mens du er i gang med at hive fisken ind på båden.

Hvis du vælger en selvoppustelig redningsvest, bliver din færden på fisketuren og båden mere sikker, da du hele tiden vil have en redningsvest på, som er klar til at holde dig oppe over vandet, hvis uheldet skulle være ude.

automatisk redningsvest

Automatisk redningsvest

Du skal huske, at det altid kan være en god idé at påføre sig en redningsvest, når man fisker. Uanset hvilken form for fiskeri, som du er vild med, så foregår det jo altid sammen ved vand. Det kan derfor sagtens betale sig at investere i en automatisk redningsvest, som også er kaldet en oppustelig redningsvest.

En automatisk redningsvest fra IMAX kan være en ideel løsning, hvis du tidligere har syntes, at de traditionelle redningsveste er i vejen. Det er en god og billig redningsvest. Redningsvesten er lavet i cordura-nylon, som er et stærkt materiale, der ofte bliver brugt til redningsveste, tasker m.m., idet materialet er slidstærkt. Du får derfor en redningsvest, du vil kunne have i mange år. Du tager denne redningsvest på ud over dit overtøj.

Hvis uheldet er ude, og du falder i vandet, hvorfor redningsvesten puster sig op og holder dig oppe, behøver du ikke at købe en helt ny redningsvest. Du skal blot udskifte patronen, som udløses, når redningsvesten har pustet sig op.

Det er en stor fordel, at du blot kan tilkøbe en ny patron og ikke skal ud at investere i en helt ny oppustelig redningsvest, da en redningsvest kan holde i mange år, så længe du passer godt på den.

viking redningsvest

Viking-redningsvest

Viking er et kendt mærke inden for fiskeri, outdoor og derfor også redningsveste. En billig redningsvest fra Viking kan give dig en tryghed på båden, hvorfor dette mærke selvfølgelig får en anbefaling fra os. Denne redningsvest er også oppustelig, når den kommer i kontakt med vand, hvorfor denne også kan bruges til alt fiskeri uden at være i vejen.

Dens design udstråler sikkerhed frem for alt, hvor den har et skridtgjorde og en speciallukning, der gør, at du kan sætte den fast i dit overtøj. Det betyder, at du er sikker på, at den sidder ordentligt fast og derfor ikke falder af, hvis du skulle falde over bord. Derudover har redningsvesten også en løftestrop, fløjte og D-ring.

Viking-redningsvesten er også lavet af nylon, som er et slidstærkt materiale. Det er vigtigt at gå efter slidstærke materialer, så du ikke får en redningsvest, der ikke kan holde til fiskeriets hårde klima. Du vil ikke kunne mærke, at du bærer en redningsvest over dit tøj, da den har en vægt på 1 kg., hvilket er en meget let redningsvest.

Du kan i nedenstående video se, hvordan en selvoppustelig redningsvest fungerer. Falck har nemlig testet en model fra Viking:

redningsvest tilbud

Redningsvest på tilbud

Der findes rigtig mange forskellige redningsveste, og deres pris varierer også meget alt efter mærke og model. Du kan sagtens finde en billig redningsvest, men de selvoppustelige redningsveste vil typisk koste mere end de traditionelle, hvilket blandt andet skyldes deres teknologi og ikke mindst deres popularitet. Men du kan sagtens være heldig at finde en oppustelig redningsvest på tilbud.

En redningsvest fra Sailor er nemlig på tilbud, hvor du kan spare mange penge. Det er en billig redningsvest, der er automatisk, som de foregående modeller i guiden også har været. Den har en brugervægt på maksimal 100 kg., hvilket er en vigtig detalje at huske på. Vejer du derfor mere end 100 kg., vil denne redningsvest ikke være det rette valg for dig.

Når den puster sig op, vil redningsvesten også sørge for, at du bliver vendt om i vandet, så du kommer til at flyde på ryggen med ansigtet op mod himlen. Dette er en god feature, idet du i et fald kan slå hovedet og derfor miste bevidstheden. På den måde sikrer vesten, at du ikke har ansigtet ned i vandet – selvom du er bevidstløs.

Denne redningsvest har også en D-ring, hvilket kan være fordelagtigt at se efter, hvis du skal bruge den til fiskeri. D-ringen sørger nemlig for, at du kan spænde dig til eksempelvis en line, hvilket mindsker chancerne for at blive trukket i vandet.

redningsvest barn

Redningsvest til børn

Det er skipper, som bestemmer, om man skal bære redningsvest på båden hele tiden, eller om de blot skal være på skibet, hvis det eksempelvis trækker op til dårligt vejr. Dog anbefaler vi, at børn altid har en redningsvest på. Du kan finde mange forskellige redningsveste til børn, og det vigtigste er, at du finder en, der passer til barnets vægt.

En redningsvest fra Helly Hansen kan være et godt bud, hvis du er på jagt efter en redningsvest til dit barn, så I sammen kan tage på fisketur. Denne redningsvest er til børn med en vægt på 5-15 kg. Vejer dit barn mere end 15 kg., skal du finde en redningsvest til dette.

I og med det er en redningsvest til børn, er der også blevet tænkt over materialet. De fleste får deres børn til at bære en redningsvest hele tiden, hvorfor det er vigtigt, at børnene stadig kan lege, samtidig med de er påført en redningsvest. Materialet er derfor blødt, hvilket betyder, at der ikke er nogle kanter, som kommer til at sidde og irritere.

Den er designet således, at barnet til hver en tid vil blive vendt om på ryggen, hvis han eller hun skulle falde i vandet.

redningsvest baby

Redningsvest til baby

Lalizas har lavet en traditionel redningsvest, som du også kan få i en babys størrelse. Hvis jeres familie bruger meget tid på vandet og på fiskeri, er det værd at finde en redningsvest til de allermindste også. Selvom en baby jo ikke bevæger sig rundt på båden, som de lidt ældre børn gør, kan uheldet være ude, hvis man lige er uopmærksom i et sekund. Sørg derfor for, at der også er en redningsvest til baby.

Denne redningsvest til baby bliver lavet i to forskellige størrelser. Du kan finde en billig redningsvest, som kan bruges af babyer på 3-10 kg., og du kan finde en lidt større, der har en brugervægt på mellem 10-20 kg. Derudover laves denne model også til voksne, hvis hele familien skal have den samme.

Den lille redningsvest er tiltænkt babyer, hvilket også ses i dens design. Redningsvesten har en stor flerdelt krave, som giver sikkerhed hele vejen rundt om hovedet. Derudover er kraven flad, så babyen også kan være komfortabel i redningsvesten. Skridtstroppen er blødgjort, så redningsvesten vil sidde ordentligt fast, men samtidig ikke være i vejen.

co2 patroner

CO2-patron til redningsvest

Mange af de anbefalede redningsveste har været selvoppustelige eller automatiske, hvilket er en stor fordel i forhold til ergonomi og frihed rundt på båden eller i vandkanten på en fisketur. Men for at disse redningsveste er oppustelige, skal du have CO2-patroner, da det er dem, der sørger for, at der hurtigt kommer luft ind i redningsvesten, så snart den kommer i kontakt med vand.

Det er nemt at udskifte CO2-patronen selv, hvilket du kan gøre ved hjælp af et servicesæt. Servicesættet, og derfor også CO2-patronen, afhænger af, hvilken type redningsvest du har. Du vil kunne se, hvilken type servicesæt du skal købe på din redningsvest. Det er vigtigt, at du køber det rigtige servicesæt, så du er sikker på, at redningsvesten puster sig op.

Du skal udskifte patronen, hvis redningsvesten er blevet oppustet, da en CO2-patron kun virker én gang. Derudover anbefales det også, at du udskifter den, hvis den er ved at være af en ældre dato. Hvis du vil undgå CO2-patroner, skal du gå efter en traditionel redningsvest – men disse vil være større, da de i forvejen er pustet op.

Når du vælger en selvoppustelig redningsvest, er det også dit ansvar, at du har styr på, at CO2-patronen er indstillet korrekt, så redningsvesten bliver pustet op.

Læs også

Artikler

De bedste steder at fiske i Danmark

Sponseret indlæg Danmark er et lille, yndigt land med masser af godt fiskevand. Det gælder uanset, om du godt kan lide at fiske langs kysten,

udstyr fiskeri
Artikler

Kom ud at fiske og nyd naturen

Det kan være dejligt med noget frisk luft. Det kan man få på meget forskellig vis. Man kan eksempelvis vælge at tage ud at fiske.

hunterspoint