Gode råd til at få en bedre nattesøvn og en bedre sundhed

Gode råd til at få en bedre nattesøvn og en bedre sundhed. Foto Monica Silvestre

Del artikel

reklame links

Det er vigtigt at få en god nattesøvn, fordi man på den måde kan restituere og lade kroppen og hjernen hvile. En god nattesøvn har også en positiv effekt på ens humør, sindstilstand, indlæringsevne og præstationsevne. Derfor er det altså vigtigt at fokusere på at få en bedre nattesøvn.

Find den helt rigtige seng
En af de vigtigste ting for en god nattesøvn er, at man har den helt rigtige seng. Det er ikke alle, der har behov for den samme type seng, og hvis du er i tvivl om dine egne behov, så kan du læse mere om emnet her. Nogle mennesker sover bedst på en hård overflade, mens andre sover bedst på en blød overflade. Derudover kan det også have betydning for nogle mennesker, om deres seng er for høj eller for lav.

Er man typen, der sover bedst på en blød overflade? Så skal man have en madras med bløde polstringer eller fjedre. Er man derimod typen, der sover bedst på en hård overflade? Så skal man måske kigge efter en fastere variant. Nogle foretrækker ligeledes at have sengetøj af satin eller bambus, da disse materialer giver et behageligt sovemiljø for nogle.

Uanset hvilken type seng, du vælger, så er det en god idé at undersøge lidt om emnet, inden du bestemmer dig for, hvad du skal købe. På fornævnte link kan du hente inspiration, ligesom mange af de populære online-forhandlere også kan give god information.

Sådan kan man forbedre sin søvnkvalitet
En ting, man kan gøre for at forbedre sin søvnkvalitet, er at finde den helt rigtige pude. Der findes et hav af forskellige puder på markedet, og derfor kan det være svært at finde den helt rigtige. Men det er vigtigt, at man finder en pude, der passer til ens behov: Eksempelvis om man har brug for en blød eller fast pude, og om den skal have en bestemt form eller størrelse.

Endelig kan det også være en god idé at investere i nye dyner og puder, som passer til årstiden. Om vinteren vil man typisk have brug for et varmere dynebetræk, mens det om sommeren kan være rart med et let dynebetræk eller måske endda ingen dyne overhovedet.

Derfor er søvn vigtigt
Det er i løbet af natten, at kroppen og hjernen restituerer efter en lang dag. Hvis man ikke får tilstrækkelig søvn, kan det have alvorlige konsekvenser for helbredet både fysisk og psykisk. Dette kan have flere årsager, men ofte er det stress og jag, der gør, at man ikke sover ordentligt om natten.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at selvom man måske føler sig træt om dagen, betyder det ikke nødvendigvis, at man har fået tilstrækkelig søvn. Kroppen og hjernen har brug for dyb søvn for at restituere optimalt. Så selvom du måske har sovet i 8 timer om natten, kan du stadig være træt om dagen, hvis du ikke har fået den dybe søvn.

Det er altså meget vigtigt for alle at få en god nattesøvn, for søvnen har en afgørende indflydelse på ens sundhed.

Foto Monica Silvestre

Læs også

Fiskegrej du ikke kan undvære. Foto Kathryn Archibald
Nybygninger

Fiskegrej du ikke kan undvære

Fiskeri er meget populært i Danmark, og ligesom mange andre fritidsaktiviteter kræver det ikke mere end det rigtige udstyr. Køb billigt fiskegrej her! Men hvad