Tag børnene med ud at fiske – 3 tips

børn fisker

Del artikel

Fiskeri er ikke kun for voksne. Det er også for dem i børnehøjde. For det er en aktivitet, alle kan være med til og være en del af. Uanset hvor god man er. For børn er det en alletiders måde at være sammen på, da det at kunne fange en fisk er en stor oplevelse. Vi giver dig nogle tips til, hvordan du gør det til en god oplevelse.

Én ting er kvalitetstiden med far eller mor. Noget andet er succesoplevelsen i at fange en fisk, hvis det rent faktisk sker. Fiskeri er en meget sund aktivitet for børn, da det lærer dem om at befærde sig i naturen, være tålmodige, og at det ikke altid er, at ting går, som man gerne vil have dem til.

Så hvordan kommer du i gang? Det dykker vi ned i her.

1. Få et børnefiskersæt

For at gøre det interessant for børnene kan du med fordel investere i et fiskesæt til børn. Der er alt lige fra små fiskestænger til net, som børn nemt kan holde på og lære at bruge. Der findes mange forskellige slags at vælge mellem derude – det vigtigste er blot, at stangens længe og vægt passer til barnet.

2. Vælg en god sø

Børn elsker at fiske. Når det går godt vel at mærke. For at få det til at blive en god oplevelse, er det en god ide at vælge en put and take sø, hvor der er gode forhold. Det må gerne være så god en sø som muligt, da det øger chancen for at fange noget – og det er en ret stor del af oplevelsen for børn. Særligt hvis interessen skal bevares.

Flere steder er der såkaldte børnesøer. Det er en mindre sø med mange fisk i, som gør det nemmere at få noget på krogen.

3. Tal om hele processen med børnene

Det er godt at bygge forventningerne op. Men det er også godt at forklare, hvad det indebærer, hvordan man gør. Snak gerne en fisketur helt teoretisk igennem, så børnene ved, hvad det er, de går ind til.

Hvordan klargør man grejet? Hvilket tøj skal man have på? Hvordan bruger man det? Hvordan afliver man en fisk? Der er meget at sætte dem ind i, som de helt sikkert også vil synes er spændende.

Find inspiration til nogle af de praktiske ting til børn her.

Læs også

Fiskegrej du ikke kan undvære. Foto Kathryn Archibald
Nybygninger

Fiskegrej du ikke kan undvære

Fiskeri er meget populært i Danmark, og ligesom mange andre fritidsaktiviteter kræver det ikke mere end det rigtige udstyr. Køb billigt fiskegrej her! Men hvad

Bredformat billeder fra Hvide Sande og omegn
Artikler

Bredformat billeder fra Hvide Sande og omegn

Velkommen til Hvide Sande Galleri! Her finder du de perfekte billeder til at tilføje charme og skønhed til dit hjem eller kontor. Vores fantastiske billeder