Planlæg årets fisketur

Planlæg årets fisketur - Foto Unsplash Greysen Johnson

Del artikel

topimg
Sommeren er ved at gå på hæld og de lange sommeraftener forsvinder, men det gør de gode fisketure heldigvis ikke. Der er nemlig stadig masser af fisk at fange i vandet, så du skal bare igang med at planlægge dette års fisketur. Snup dit allerbedste camping udstyr, træk venner eller familie med, og så er du i gang.

Her er fire ting, du skal overveje under planlægningen af din næste fisketur.

Find det rigtige camping udstyr
Det store spørgsmål, hvad skal man pakke? For at finde svaret på det, så skal du først vurdere, hvor længe du/I vil være afsted? Hvor komfortabelt vil I sove? Skal I selv lave mad, eller køber I undervejs?

Alt dette er alfa omega for, om du skal pakke telt, sovepose, liggeunderlag, trangria osv. eller om du kan nøjes med lidt mindre camping udstyr. Måske behøver du kun lige et par gode sko og din fiskestang.

Hvis I vælger at sove i naturen, så er det vigtigt, at I er klædt på til oplevelsen.

Det rigtige mad
Hvis I skal være afsted på tur i mange timer – eller døgn -, så er det vigtigt, at I får noget godt at spise, så I kan holde varmen og energien oppe hele dagen. Derfor er det en god ide at få lagt en solid bund til morgenmaden med f.eks. havregrød. Derefter skal der smøres rugbrød eller sandwich til frokost, og så må I endelig ikke glemme at medbringe snacks og drikkevarer, så I har lidt, når I skal stå og fiske.

Hold øje med vejret
Inden I planlægger turen, så kan det være meget fornuftigt at tjekke vejrudsigten. Selvom der ikke findes dårligt vejr – kun dårlig påklædning -, så er det ikke særlig fedt at fiske og sove i telt, hvis der er skybrud og stormvejr.

Husk derfor altid at tjekke vejret, så du efterfølgende kan pakke det tøj, der er mest fornuftigt. For en sikkerheds skyld, så bør du altid have en regnjakke med.

Fornuftig påklædning
Hvilken påklædning, du skal have på, afhænger selvfølgelig meget af vejret. Dog er det vigtigt, at du også overvejer andre forhold. Bliver du måske ofte våd, mens du fisker? Så er gummistøver, vaders eller andet godt solidt fodtøj et must. Et par ekstra sokker er også altid godt, for det er ikke sjovt at rende rundt med våde fødder en hel dag.

Hvis du ofte fryser om aftenen, så skal du måske have en skiundertrøje og et par uldsokker med, så du ikke ligger og fryser om natten.

Læs også