Så afstressende er det at fiske

Del artikel

topimg

Den ældgamle jagtform at fiske er stadigvæk en hobby og interesse, der bliver praktiseret. Dette skyldes kun af nødvendige årsager hos fiskeindustriens virksomheder. Den enkelte mand eller kvinde, du finder med fiskestangen ved en af de danske søer eller fjorde gør det af ren lyst og nydelse. Men hvorfor finder mange det mon så behageligt og afstressende at fiske?

Du lader op af at fiske

Man kunne fristes til at tænke, at det handler om det interessante ved de dyr, du kan være heldig at hive op af vandet. Interessen for de forskellige fisk, deres udseende og velbefindende i vandene. At der for lystfiskerne og fiske-entusiasterne er undersøgende aspekt i det, de finder interessant. Det skal heller ikke benægtes, at de fleste fiskere ved mere end de fleste om de forskellige fiskearter. Hvad der gør, at de svømmer hen til et bestemt område under vandet, der gør dem til at fange. Men en overordnet grund hos de fleste lystfiskere er den ro, det giver, når de kommer ud til vandet med en fiskestang. Hele arbejdet og processen er dejlig simpel at forholde sig til. De kommer ned i sådan et roligt tempo, hvor det ikke er muligt at skulle forhold sig til arbejde samt hjemlige pligter og problemer. De får ladet deres batterier op og kommer tilbage med nyskabt energi.

Du kommer endelig ud i naturen ved at fiske

Endelig kommer du ud og nyder den danske natur ved at fiske. Det blikstille blå vand samt lydene fra de øvrige dyr på land og i luften. Et tiltrængt sted at befinde sig ovenpå hverdagens stress og jag eventuelt inde i byen. Dog er det ikke alle, der har oplevet fiskeriets glæder. For mange er det absolut meningsløst at skulle op klokken 4 om morgenen, som nogle lystfiskere gør. Et så tidligt et tidspunkt er nemlig sommetider der, hvor nogle fisk er ude for at finde føde. Her er de flest og sultne, og dermed er der størst sandsynlighed for, at nogen fisk vil blive narret til at bide sig fast i din madding på krogen.

Ofte stor interesse for mænd at fiske

Åbenbart er det oftest mænd, der fisker og finder hobbyen særdeles tilfredsstillende. Eventuelt kan det have noget at gøre med det mandlige jagtinstinkt, mange påpeger er en større naturlige side for manden end for kvinden helt overfladisk set. Om det er så kønsbestemt, at det oftere er mænd, der falder for fiskeriets glæder, er ikke nødvendigvis sandt. Interessen er måske bare ikke så udbredt blandt kvindelige kredse. Dermed er der færre kvinder, der har hørt om hobbyen.
Man kan hævde, at alle ville have godt af at fiske. Den koncentration og ro det kræver så vel som de teknikker, du er nødt til at sætte dig ind i for at klargøre fiskestængerne, er med til at gøre det muligt at koble helt af fra hverdagens arbejdsopgaver. Når du fisker, er der stor sandsynlighed for at komme ned i et så roligt tempo. Du vil føle, du har slappet helt af, hvilket gør hobbyen afstressende og vigtig, så du kan komme tilbage til dagligdagen med nyopladet energi. Du kan købe fiskeudstyr i gave til din mand eller til den ven eller kollega, du tænker har brug for at have noget konkret foran sig for at koble af. Find den perfekte gave til ham, der har fortjent at slappe af.

Læs også